Under historien har vårt läsande kontinuerligt förändrats

Under historien har vårt läsande kontinuerligt förändrats i takt med att nya tekniker introducerats och populariserats. De tidigaste kända skrifterna höggs in i sten och trä. Så småningom utvecklades pappersproduktionen och texter började produceras på rullar. Vid tiden för romarrikets sönderfall började gradvis sammanfogningar av enskilda ark (så kallade kodexar) ta över. Under senmedeltiden gjorde Johannes Gutenbergs tryckpress det möjligt att massproducera böcker till lägre kostnad. Bredare lager av befolkningen kunde nu ta del av skriven text. Just nu pågår en genomgripande förändring. Framväxten av internet och digitalisering av text har i grunden förändrat hur vi konsumerar text.  Mycket kommer att hända under det kommande årtiondet. För att hänga med i utveckling, besök läsplattor. Här kan du hitta allt du behöver veta om e-böcker och läsplattor.

En läsplatta gör din vardag lite enklare. Den är alltid lätt att ta med och perfekt att läsa på tåget eller flyget. Med en läsplatta behöver du inte vara utan morgontidningen när du är ute och reser. Gå över till en digital prenumeration så kommer du få ständig tillgång till nyheter och reportage. Om du lagrar kokböckerna i plattan så slipper du belamra köket. Det blir dessutom lättare att hålla reda på favoritrecepten.

Även om den vanliga tryckta boken säkert kommer att finnas kvar kan du vara säker på att digitaliseringen kommer att fortsätta under kommande årtionden. Ett flertal länder satsar idag mycket pengar på att integrera e-läsare i undervisningen. Vissa studier pekar på att barn snabbare lär sig läsa och skriva på det sättet. För dig som vill hålla dig à jour, besök http://www.läsplatta.eu och läs mer om läsplattor.

No related posts.