Sveriges Bingohallar: Sundbyberg i Stockholm

Sveriges Bingohallar: Sundbyberg i Stockholm
“Hemma i Sundbyberg, där jag bor, där kan man spela både variantbingo och storbingo – tisdagar, torsdagar och söndagar klockan 18.”
Ja, detta kanske hade kunnat sägas av den naive uppfinnaren som ofta dök upp på patentbyrån i en rad Lorrysketcher med Peter Dalle och Klas Månsson på tidigt 90-tal.Den tafatte uppfinnaren blev en älskad figur och hjälpte till att sätta Sundbyberg på kartan för de som inte tidigare hört talas om den Stockholmsnära ort.
Men den man som verkligen satte Sundbyberg på kartan var en man vid namn Anders Petter Löfström.
År 1863 köpte han en stor egendom där Sundbyberg nu ligger, och även de andra godsen och gårdarna i området. På den tiden var Sundbyberg bara åkermark och skog. Men Löfström tog sin chans när Stockholm började bli överbefolkat och järnvägen börja spridas i landet. Han drog i några bra trådar och fick järnvägsbolaget att dra rälsen över hans marker och började sedan bygga arbetarbostäder på sina marker. Sedan hyrde han ut dessa till folk som arbetade i Stockholm, men som inte hittade bostäder där – men som på grund av järnvägens dragning med lätthet kunde pendla in till staden. Och så har det fortsatt.
På Sturegatan i Sundbyberg hittar man – som uppfinnaren talade om ovan – Sundbybergs bingohall, som lever och frodas, som resten av samhället. Och detta trots 90-talets bingolotto och vår tids internetbingo. Är du ändå mer nyfiken på internetbingo och vill läsa mer om det, kan du gå in på www.bingospelare.se.

Related posts:

  1. hotellvistelse i Stockholm
  2. Resa till stockholm