PC eller MAC?

För några år sedan var det inget snack om saken. Då skulle alla ha PC, och Mac var om inte utdött så rejält uträknat. Nu har det svängt och Mac-datorer och tillbehör har kommit på bred front. Men vad ska man egentligen välja?

Om du vill lära dig mer om datorer, och vad du ska tänka på innan ett köp så ska du definitivt kolla in informationssajten Laptopbolaget. Frågan om man ska satsa på PC eller Mac gäckar idag många konsumenter. Ibland förs också debatten i ett oerhört högt tonläge.

Det finns naturligtvis fördelar och nackdelar med både Mac och PC. Ofta lyfter man fram Mac-datorn som ett mer estetisk tilltalande alternativ, både när det gäller yttre design men även operativsystemet. OS X flyter fint, medan Windows krånglar, menar Mac-fansen.

Mac-datorer är dyra och bara yta, menad PC-anhängarna. Oavsett vilken typ av dator du väljer att köpa så är det absolut viktigaste att du funderar på vad du ska ha den till. Använder du datorn mest för att surfa, mejla, kolla på foton och använda ordbehandlingsprogrammet? Ja, då spelar det faktiskt ingen roll vilken typ av dator du köper.

Det är först när du börjar kräva lite mer av din dator som diskussionen om Mac eller PC blir intressant. Många som arbetar med bildbehandling och layout tycker att Mac är att föredra. Men det är också viktigt att komma ihåg att datorer som du tänkt använda till något mycket resurskrävande, som exempelvis musikproduktion eller spel, ofta kräver att du förbättrar datorn.

I detta sammanhang är det alltså lika viktigt att du har ett bra grafikkort eller extern ljudkort, som att du har en lämplig dator. För mer information om datorer, kolla in informationssajten Laptopbolaget.

Related posts:

  1. Köpa dator