Little Chicago

Vad skulle man kunna säga är Sveriges svar på Chicago. Det bör rimligtvis vara Sandviken – då staden är uppbyggd med Chicago som förebild. Året var 1838 när den svenske industrimannen Göran Fredrik Göransson besökta Chicago. Han blev mycket imponerade av staden och dess industri och ville bygga något liknande hemma vid. Under smeknamnet “Konsuln” skapade han Sandvikens Jernverk – sedermera Sandvik AB – och hela samhället som växte upp runt det.
1958 blev Sandviken det nordligaste land i världen där ett fotbolls-VM hållits. “Konsuln” var då död sedan ett halvsekel tillbaka, men hans ande fanns nog med då Sandviken och Jernvallen stod som värd för två av matcherna och Sveriges mest framgångsrika fotbolls-VM genom tiderna med sitt silver (förlorade mot Brasilien i finalen).
Några år efter fotbolls-VM var det en annan folksamlare som såg sitt ljus i staden. Bingohallen. Sedan mitten av 60-talet har denna levt en livlig tillvaro och genererat intäkter till ungdomsidrotten i Sandviken sedan dess. Idag har de en omsättning på ungefär 10 miljoner kronor per år och kunde betalade ut runt 1 250 000 kronor till medlemsföreningarna 2011. I och med detta är Sandviken Bingo största bidragsgivare till stadens idrottsliv.
Vill du veta mer om bingo i allmänhet och internetbingo i synnerhet kan du gå in på www.bingobonusarna.se. Här hittar de en rad artiklar som kan vara nyttiga att ta till sig innan man börjar spela bingo på nätet. Hur du registrerar konto, hur du skaffar dig fördelaktig bonusar – och en massa annat.

Related posts:

  1. bingo på nätet
  2. Online bingo
  3. Bingo