Köpa dator

Dags för en ny dator? Kolla då in informationssajten Laptopexperten. Här hittar du all information som du behöver ta del av innan köpet. Därmed kan du vara säker på att den dator du köper är den rätta för just dig.

Att köpa ny dator innebär för många en stor investering. Det första du ska ta ställning till är ifall du behöver en laptop eller stationär. Försäljningen av bärbara datorer har skjutit i höjden under de senaste åren.

Förklaringen till detta stavas lägre pris, högre prestanda och förbättrad batteritid. En Mini-PC kan idag väga så lite som endast ett kilo. Du väljer själv var du vill arbeta, kolla på film eller chatta med kompisarna. Fördelen med en stationär dator är att du får mer för pengarna, sett till prestanda. Ofta har en stationär dator också en längre livslängd.

Innan du köper en ny dator är det mycket viktigt att du gör en prisjämförelse. I regel är det billigast om du köper din dator online. Idag går det faktiskt att hitta riktigt bra datorer under 3 000 kronor. Vilken dator du ska köpa står naturligtvis i relation till vad du tänkt använda den till.

Vill du kunna spela mycket spel, arbetar i programsviten Adobe CS4, eller göra annat som är krävande för datorn, så måste du betala mer. Men för att skriva, surfa och ta över Skype behöver du endast den enklaste modellen.

Du hittar bra och billiga datorer på NetOnNet, SIBA, Dustin och ElGiganten. Laptopexperten tipsar dig också om att du kan hitta bra begagnade datorer på exempelvis sajter som Blocket, Eniro Köp & Sälj och Tradera. Betala dock aldrig extra för de program som följer med. Skulle datorn krascha har du inte möjlighet att installera dessa program på nytt.

No related posts.