I filmen Midnatt i Paris låter Woody Allen en av sina karaktärer utbrista

I filmen Midnatt i Paris låter Woody Allen en av sina karaktärer utbrista: ”Att Paris existerar och att någon skulle vilja bo någon annanstans i världen kommer alltid att förbrylla mig”. Den som en gång besökt den franska huvudstaden har lätt att instämma. Få platser på jorden har så mycket att erbjuda som Paris. Här hittar du historiska platser i mängder, några av världens finaste konstmuséer, fantastiskt arkitektur, god mat och dryck i överflöd samt ett fantastiskt nattliv och förstklassig shopping. Åk till Paris du också och låt dig överväldigas. Om du vill hitta prisvärda erbjudanden på flyg och buss, hotell och evenemang, besök i så fall parisinfo. Här har vi samlat ihop all information du behöver för en lyckad resa.

Det franska köket är världsberömt. I Paris hittar du restauranger för all plånbäcker och kulinariska influenser från jordens alla hörn. Om du vill besöka en klassisk fransk bistro är rustika Les Pipos, som ligger i närheten av tunnelbanestationen Cardinal Lemoine, ett utmärkt val. Köket är öppet ända till klockan 23. Du som vill slippa turisterna och äta bland genuina Paris-bor ska titta närmare Le Zéphyr. Interiören utgörs av läcker 30-talsdekor. Här hittar du alltid bra och prisvärd mat. För den kostintresserade är l’Antre Amis, i femtonde arrondissementet, väl värt ett besök. Här kan du både beskåda och köpa intressant konst.

I Paris finns det ett enormt utbud av fantastiska restauranger, fik och barer. Det är inte lätt att hitta rätt på egen hand. Innan du åker till Paris, besök www.parisinfo.se och läs mer om allt som staden har att erbjuda!

Related posts:

  1. Resa till Paris