Hur man behandlar trägolv

Reparationslackering på trägolv har en hel del faktorer som måste lösas innan du kan gå till själva lackeringsprocessen. Kolla efter gnissel och skråmor och avgör hur belastat golvet är över tid. Är golvet något som stigs på ofta? Finns det barn i huset?

Spik kan användas för att enkelt och effektivt lösa de gnisslande problemen. Sätt en diskret spik på det ställe där det gnisslar som värst. Driv ner spiken och spackla över med träspackel i träets nyans. Du kan även passa på att slipa golvet, och kasta inte bort sågspånen. När hela golvet är slipat kan du använda sågspån blandat med vitt lim som fyllning i springor och sprickor.

Nu kan du gå vidare till slutbehandling av golvet. Applicera basen från ytterkanterna av golvet, sprid sedan ut baslack över mittenområdet och sprid ut. Låt det torka. Applicera den vattenbaserade täckfärgen av polyuretan och låt den torka i minst 2 timmar. Slutligen, efter att den andra beläggningen har torkat, applicera den tredje och sista beläggningen.

Reparationslackering på trägolv är egentligen inte så svårt och du kan göra det själv. Följ bara dessa steg och du kommer att ha ett helt nytt utseende på golvet på nolltid.

Vill du veta var du kan läsa mer om golvläggning och fördjupa dig i ämnet? Du hittar mycket information om golvläggning om du surfar in på www.golvläggning.com. Här hittar du artiklar, texter och annan fakta. Här kan du även komma i kontakt med professionella golvläggare om du känner du skulle behöva det.

No related posts.