Glasögon på nätet

Arbetsglasögon kallas också för terminalglasögon. Denna typ av glasögon är speciellt anpassade för dig som arbetar framför bildskärm. Har du behov av arbetsglasögon så betalas dessa av din arbetsgivare. Du kan läsa mycket mer om Arbetsglasögon på informationssajten Glasögonbolaget.

Blir du lätt spänd i kroppen? Plågas du av huvudvärk? Detta kan vara tydliga signaler på att du är i behov av att skaffa dig arbetsglasögon. Det första som du ska göra är att boka tid för en synundersökning hos en legitimerad optiker.

Detta gäller även för dig som har glasögon sedan tidigare. En anledning till att de glasögon som du använder för läsning inte fungerar vid bildskärmsarbete är de olika avstånden. För att se skarpt måste du då böja dig fram mot skärmen, och det innebär att du sitter i, en för kroppen, obekväm ställning.

Om du funderar på att skaffa dig ett par arbetsglasögon så råder Glasögonbolaget dig att gå in på Arbetsmiljöverkets hemsida. Där hittar du information om vilka regler som gäller för arbetsglasögon, samt du hur ska göra ifall din arbetsgivare nekar dig glasögon.

Arbetar du framför en bildskärm mer än en timme om dagen så ska arbetsgivaren även bekosta synundersökningen. Eftersom vår syn försämras gradvis så är det smart att genomgå syndersökningar med jämna mellanrum.

Vidare faller skyddsglasögon inom kategorin arbetsglasögon. Har du ett yrke där du utsätter dina ögon för fara så ska din arbetsgivare bekosta ett par skyddsglasögon till dig. Glasögonbolaget tipsar om ”Utförande av personlig skyddsutrustning 1996:7” på Arbetsmiljöverkets hemsida

Läs mer om arbetsglasögon, såväl som solglasögon, läsglasögon, glasögonfodral och kontaktlinser på informationssajten Glasögonbolaget. Vidare kan du ta del av värdefull information om vad du bör tänka på när du handlar över nätet. Här kan du också få tips om vilken typ av glasögonbågar som passar just dig.

Related posts:

  1. Billiga Glasögon