Glasögon och solglasögon

Om du tänkt köpa nya solglasögon, kolla då in informationssajten Glasögonfakta. Här kan du läsa om att du bör tänka på före köpet. En grundregel är dock att du ska köpa solglasögon utifrån i vilka situationer du tänkt använda dem.

När du köper solglasögon, oavsett om det är i vanlig butik eller på nätet, så är det viktigt att du kontrollerar ifall de har något UV-skydd. Solglasögonen ska då vara CE-märkta. Glasögonfakta varnar för mörka solglasögon som saknar UV-skydd. Detta eftersom pupillen vidgas och då kan skada dina ögon.

Hur bra UV-skyddet är beror också på materialet. Plastglas ger i regel bättre UV-skydd än mineralglas. Men nackdelen med platsglas är att de lättare blir repiga. Gröna eller grå glas ger den bästa färgåtergivningen. Behöver du solglasögon vid bilkörning så rekommenderar dock Glasögonfakta bruna glasögon.

Solglasögon är indelade i flera filterkategorier, som ligger i ett intervall mellan 0 och 4, där noll ger ett obetydligt skydd. Ett par solglasögon kan kosta alltifrån några tior till flera tusenlappar. När du hittat ett par glasögonen som är bra, och som du tycker är snygga, är det alltid smart att jämföra priset mellan flera olika återförsäljare.
En bra sajt för att göra prisjämförelser är Price Runner. Är du sugen på riktigt trendiga solglasögon rekommenderas den tidlösa klassikern Ray Ban, men även exempelvis Dior, Gucci och Armani. Kom dock ihåg att man onekligen betalar extra för just märket.
I samband med att du provar olika solglasögon så ska du alltid kontrollera så att de sluter tätt kring ögat. Glasögonfakta varnar för solglasögon som inte passar eftersom risken för att du ska bli bländad ökad, då pupillen inte är anpassad till solljuset. Vill du läsa mer om solglasögon, eller vanliga glasögon och glasögonbågar, så kolla in informationssajten www.Glasogonfakta.se

Related posts:

  1. Billiga Glasögon
  2. Glasögon på nätet