Från Laos till WSOP

Med tanke på att världsmästerskapen i poker går av stapeln i det amerikanskaste av Amerika – Las Vegas – och det egentligen inte är ett officiellt VM – så speglar WSOP ändå ganska bra världens pokerkonkurrens. Med tanke på att startavgiften kostar 10 000 dollar, så är resan dit endast den näst största utgiften om man vill resa dit från Asien och vara med. Är man så duktig på poker att man har en chans till finalplats i WSOP, då är man också rik nog att både åka dit och betala startavgiften. Så ganska många asiater har vunnit Main Event turneringen på WSOP – samt två danskar.
Jerry Yang – kallad The Shasow – har sitt ursprung i Laos, men bor idag i Temecula i Californien.  Han vann den stora turneringen i WSOP 2007 och gjorde sig ett odödligt namn i pokervärlden. Detta var dessutom första gången han deltog i WSOP någonsin och hade bara spelat i två år totalt. Han kvalade in till WSOP efter att ha vunnit en satellitturnering i sin hemstad med en insats på i förhållandet blygsamma 225 dollar.
Yang har en a masters degree in hälsopsykologi och arbetar som psykolog och socialarbetare. Han är gift och har sex barn.  Yang vann $8 250 000 i prispengar och lovade att donera 10% till välgörenhet i form av Make-A-Wish Foundation, Feed the Children och Ronald McDonald House.
Vill du nå de framgångar i poker som Yang hade, starta med att bunkra kunskap i http://www.pokerbonusarna.se.

Related posts:

  1. Liga lurade Österrikiskt casino