En krympande tillvaro för Bingolotto

På 90-talet var Bingolotto det Svenskaste svenska och alla skulle titta på det. Det var i stort sett bara melodifestivalen som hade fler tittare (och på den tiden var det bara fanns en omgång) och då och då det då nya och populära “På spåret”. Från millenniumskiftet och framåt gick det dock stadigt neråt. Under Lasse Kronérs år var det fortfarande att av TV4s mest sedda program. Därefter hann både Gunde Svan och Rickard Olsson vara programledare – men inga ansträngningar tog bingolotto tillbaks till storhetstiden. Inför hösten 2008 valde man att ge programledarrollen till Lotta Engberg. Hon gav programmet en talkshowkänsla med intervjuer med en “Här är ditt liv”-känsla. Tittarsiffrorna vände upp något men ändå bara till en nivå som var en knapp tiondel av storhetstiden.
2010 hade Lotta Engberg gett vad hon kunde och valde att gå vidare. Programgruppen fortsatte lista ut hur de skulle öka tittarsiffrorna och drömde om fornstora dar. Nästa programledare blev Linda Bengtzing.
Dock var Bingolotto – oavsett ansträngningar – dömd att aldrig bli så stort som det en gång var; av en enda orsak: internetbingo. Ungefär samtidigt som tittarsiffrorna dalade för Bingolotto slog internetbingon igenom i Sverige. Svenskarn upptäckte tjusningen och nöjet med att spela bingo på nätet. Lättillgängligheten och utbudet gjorde också att bingo hittade nya skaror av spelare som tidigare inte hittat till vare sig bingohallen eller tv-soffan. Mot detta kunde Bingolotto aldrig konkurera. Vill du lära dig mer om internetbingo kan du gå in på www.bingospelaren.se.

No related posts.