Bli en dartmästare – spelexperten brädspel/sällskapsspel

Bli en dartmästare – spelexperten brädspel/sällskapsspel
Dart är en Engelsk sport med gamla anor. Man har ingen exakt tidpunkt då spelet tillkom utan har utvecklats genom olika stadier. Ursprungligen var det Engelska soldater i vila som – för att roa sig och öva sina färdigheter – som tävlade i att kasta spjut på vintunnor. Med åren förfinades sporten. Man flyttade inomhus och spjuten blev till korta pilar (darts) och vintunnorna blev till en skiva från ett avsågat träd där årsringarna mycket lämpligt skapade de ringar som anger hur nära mitten man lyckats komma.

Lediga soldater tog med sig spelet till pubarna och 1908 erkändes dartspelandet som en sport.
I dag är det en spridd sport som spelas i många länder världen över. I många år var Engelsmännen överlägsna i sporten, men inte så längre. Idag kan en dartmästare komma från vilket land som helst – och det kan till och med bli du.

Så hur ska du gå till väga för att bli en dartmästare? Till att börja med behöver du en darttavla och dartpilar.
På spelexperten.com hittar du flera olika varianter och kvalitéer på tavlor och pilar. Inledningsvis kan du satsa på en Cartdart Friendly Dartgame-tavla och ett set Club Brass pilar – 3 st pilar för traditionella darttavlor.
Men du kan också slå på stort och köpa en Smartness Full House. Det är en elektronisk piltavla med adapter, 2 set pilar, 28 olika spel i 130 varianter samt regler och instruktioner på de nordiska språken och engelska.
Även många tillbehör och pilvarianter finns att köpa. Läs mer om  brädspel/sällskapsspel på spelexperten.com

No related posts.