Appen är framtagen av den tidigare Klarna-chefen Jens Saltin och hans affärspartner

Det där med gruppbetalningar kan verkligen skapa en del huvudbry. Vem har betalat? Vem har inte gjort det? Och vem är skyldig vem pengar? Dessa frågetecken kan nu rätas ut till ett stort utropstecken. För under våren 2018 så lanseras appen Steven.

Appen är framtagen av den tidigare Klarna-chefen Jens Saltin och hans affärspartner, systemutvecklaren, Fredrik Olofsson. Man kan enkelt uttryckt säga att Steven, som fått sitt namn efter uttrycket “even Steven”, utgör det perfekta komplementet till Swish.

Med Steven kan man se vilka som betalat samt vilka som inte gjort det, något som är skönt att veta när man är ute och reser, eller går på lokal, med ett större sällskap.

Det var för en tid sedan som det stod klart att Jens Saltin lämnar Klarna, ett företag han arbetade på under sju år. Under åren inom Klarna hade Saltin flera olika prestigefyllda uppdrag och den sista titeln han innehade var chef över marknaden i Storbritannien.

Jens Saltin, född -81, har en mastersexamen från Handelshögskolan i Stockholm och har under sitt yrkesverksamma liv bland annat arbetat på hedgefonden Rubicon i San Fransisco, Kalifornien, och på capital markets-avdelningen på Goldman Sachs, i London.

Så internationell erfarenhet, det har han onekligen, Jens Saltin. Och det är något som kan komma honom tillgodo nu när appen Steven ska lanseras. För tanken med Steven är att den först ska presenteras för svenska användare men att den med tiden ska flyga ut över mobilnäten i Europa.

Och allt talar för att herrarna Saltin och Olofsson har en internationell storframgång på gång. För det där med gruppbetalningar är knappast enbart ett svenskt problem. Håll utkik efter Steven där appar finns. Och en sak till: glöm inte att påminna dina vänner om att ladda ner Steven!

Related posts:

  1. Telemarketing ger nya affärsmöjligheter